Йога ритрийт на о.Бали – 15.02.2023г.

Йога ритрийт на о.Бали - 28.09.2022г

ВДЪХНОВЯВАЩА ЙОГА ВАКАНЦИЯ от 15.02 до 27.02.2023г.
5 НОЩУВКИ В 5* ХОТЕЛ и 5 в ЛУКСОЗЕН ХОТЕЛ В ДЖУНГЛАТА

12 дни, 10 нощи.

Каня ви да направим заедно още едно мечтано пътешествие до място, което всеки занимаващ се с духовни практики човек трябва да посети поне веднъж в живота си! А уверявам ви всеки посетил го веднъж иска да се връща!

Да се представя накратко. Животът ми е цветна колаборация от музика, йога и книги. Майка съм на 3 деца. Йога присъства в живота ми от 30 години. Завърших редица курсове и не спирам да уча. Преподавам от 10-на години. Обучавам учители. Създател съм на Salt&Art – йога студио и солни стаи. Автор на различни програми, медитации и рубрики за йога в Edna.bg, сп. Жената днес, Wness TV и Code Health TV. Водя практики по йога на студентите в НМА от 5 години. Някои от обученията, които съм завършила са по йога за лице, виняса флоу и ащанга, въздушна йога, йога за бременни, йога за деца и медитация, но като творец предпочитам авторските ми практики, за да съчетавам знанията ми от всички стилове.
Вярвам, че всичко, което правя свързано с йога, музика и писане е да карам хората да се чувстват и живеят по-добре. Това е и моето желание – да правя всички около мен щастливи!

Поредното ми предложение в тази насока е това второ вълшебно пътешествие, за което съм ви подготвила специална програма. Тези от вас, които ме познават знаят, че всяка моя практика или събитие са различни, и влагам сърцето си в тях. Повече за мен:

www.svetlaivanova.com

www.yogatime.bg

www.saltart.bg

Подробности за пътуването:

Преди да заминем ще направим среща през зуум (предвид това, че ще има хора извън София), за да се запознаем всички, и да имате възможност да зададете вашите въпроси на мен или на тур агенцията – организатор.
До тръгването (през новата година) ще поддържаме комуникация в създадена от мен вайбър група.

Виж какво ни очаква!

Нашата ваканция в Бали ще е като приказка, която ще искате да разказвате на всички!
Ще бъдем като Джулия Робъртс в “Яж, моли се и обичай”, а по ваше желание ще посетим и ресторанта, в който е писана книгата като аз лично ще се погрижа да я получите и като подарък от мен.

За пътуването. То ще е един ден –  с много удобно прикачване само с 3-часов престой.

Първият полет минава толкова бързо. Докато ни сервират храната и хапнем сме кацнали в Истанбул.

Вторият 12 часов полет нека не ви плаши, защото и в двете посоки се пада през нощта и е удобно време за спане. Има също голям избор от хубави филми гледане, музика за релакс и две хранения. Докато поспим и помечтаем за най-вълнуващите гледки, пазарите, храмовете, джунглата, вулканите, оризовите полета, залезите ще стигнем…
Престоят ни ще бъде 10 нощувки, освен тези 2 дни за пътуване. Половината от нощувките ще са в 5 звезден хотел, а другата половина в луксозен хотел в джунгата, в просторни стаи и басейн.
Освен моите йога практики по желание ще се срещнем и с автентичен йога учител на местна почва.
Подготвили сме програма с различни турове, включени в цената с посещения на всичко, което трябва да се види и преживее на острова – редица древни храмове, джунгла, гора с маймуни, величествени оризища, грандиозни водопади и красиви плажове.

НАШАТА ПРИМЕРНА ПРОГРАМА
Ден 1
Среща на летище София в 19ч., около 2 часа преди първия полет. Кацаме в Бали на следващия ден горе-долу по същото време. Може да си носите летни дрехи в ръчния багаж за преобличане още в самолета, защото на острова температурата денонощно е… топличка. За мен лично това е приятно особено, когато тук ще е върла зима.
Ден 2
На летището в Бали ще ни посрещнат. Шофьорите ни също са като гидове и могат да ви разказват интересни неща по пътя, а в хотела ни откарват максимум до полунощ. Все пак ще пътуваме до Убуд, който е в джунглата, където ще са половината ни нощувки. Температурата е 25-38 градуса, а влажността около 80%.
Ще разполагаме със свободно време, за да се климатизираме и отпочинем. Ще пием първото си питие под звездите, за да се видим всички заедно, както и с нашия гид. Настаняване и първа нощувка.
*Както ще прочетете по-долу обядите и вечерите не са включени в цената по няколко причини. Не искаме да оскъпяваме допълнително пътуването ни. Не е добре да се ограничаваме с връщане до хотела по време на туровете ни. Искаме да оставим избор на хората, които ще решат поради топлия климат, или друга причина да консумират предимно плодове за пречистване.

Храната в Бали е достъпна като цена, ще обикаляме доста места, и ще имаме възможност в рамките на 10-на долара на хранене да опитаме вкусна храна на различни места.

Ще ви разкажа накратко за ЙОГА ПРОГРАМАТА МИ, която подготвих и нарекох “Емоционален детокс”. Освен практиките на живо всеки ден към нея ще имате и подаръци от мен.

  1. За всеки от участниците съм подготвила специален пакет от 10 авторски йога карти, които включват всичките ни практики и ще ви останат за спомен от тях. Подходящи са и за начинаещи в йога.
    Занятията ще се провеждат само сутрин, защото от предишната група установихме, че вечерите е по-добре да са ни свободни за излизане и почивка, особено след туровете.
  2. Всеки записал се за йога ритрийта ще получи и безплатен едно-месечен абонамент за онлайн платформата ми за йога и медитация
  3. Всеки ще получи и ваучер за безплатно посещение за йога практика и солна стая в студиото ми Salt&Art.

Ден 3
Първа сутрин в Бали. Медитация за свързване с мястото, фейс и ин йога подходящи за след пътуване и възстановяване.
Закуска и свободно време, за да се насладим на тропическия рай около нас и басейна. Носете си 50-ти фактор слънцезащита!
Този ден ще бъде мноооого разтоварващ и приятен! Ще отидем на шопинг терапия на закрития пазар в Убуд, за да навлезете веднага в атмосферата на острова, и на вечеря в ресторанта „Яж. Моли се и обичай“ – един рай за душата!

Ден 4, 5 и Ден 6
Още 3 нощувки в хотела в джунглата откъдето, уверявам ви няма да ви се иска да си тръгнете.
*Ще ги изброя туровете като локации, които ще направим, докато сме отседнали тук.

*Йогата е всяка сутрин преди тръгване.

Monkey Forest (Гората на маймуните).
Тирта Емпул – името означава Храмът на свещената вода.

Изграден е край минерален извор, за който се смята, че е сътворен от самия бог Индра и има магическа сила. От 926 г. – или близо 11 века – балийците отиват на това място за ритуално къпане. Вярват, че то ще им донесе духовно пречистване и изцеление.
Нашата разходка ще ни отведе и към Bali Swing или люлка над оризовите тераси и ферма за най-скъпото кафе в света Копи Лувак. По желание всеки може да се качи на люлката срещу заплащане. Ще пием кафе приготвено в 14 различни вкуса (включено в цената).
Посещение на храма Улувату преди залез. Разположен на над 80 метрова скала от храмът се разкрива най-величествената гледка към Индийския океан. В превод името Улувату означава храм на края на скалата. Построен е през 11 век в чест на богинята на морето Деви Лаут (Dewi Laut) и е един от шестте най-важни храма в Бали.
Ще се разхождаме дълбоко в джунглата, където ще имаме възможност да се къпем под мистични, величествени водопади с височина над 30м. След този дълъг и емоционален преход ще посетим и най-шеметния ресторант извисяващ се над оризовите тераси с невероятна гледка към тях, в който ще имаме удоволствието да хапнем на обяд. Храната се приготвя на момента!
Друго, което ще видим е езерото Бедугул и храмът Улун Дану (Ulun Danu Beratan Temple Bali). Това е онзи храм, който се появява в Google, след като просто изпишете „Бали“, или с други думи емблемата на Бали. Разположен е на брега на езерото, на около 1000 м. надморска височина. Храмът е построен в средата на миналото хилядолетие в чест на богинята Деви Дану. Освен, че е нейна обител езерото се смята за свещено, защото местността наоколо е много плодородна.
Ден 7
След сутрешната ни йога и медитация ще отпътуваме за новия ни 5* хотел, но преди да стигнем ще спрем почти сигурна съм, че ще искате да спрем още веднъж до някой от многото пазари за шопинг. Пазаренето за цената с местните е нещо нормално и почти задължително. Следва настаняване и опознаване на новото място. Плаж. Питиета.
Ден 9
Йога практика. След ранна закуска ще отидем до храмът майка – Besakih Temple. Това е най-големият, най-важният и най-свят храмов комплекс в Бали. Разположен е на шест нива по планинските склонове и се състои от 23 отделни храма. Намира се в подножието на вулкана Агунг – най-високият вулкан в Бали (3031 м).
Ще посетим и Водния дворец Таман Тирта Ганга /Taman Tirta Gangga/, който лично мен много ме впечатли. Този зелен тропически рай е построен през 1948г. по поръчка на Анак Агунг Англура Кетут Карангасем, последният балийски раджа от династията Карангасем. Самият той е учил архитектура в Холандия и не само е участвал лично в проектирането на обекта, а и наравно с работниците в процеса по неговото изграждане.
Градините Тирта Ганга представляват интересно съчетание на индонезийска с китайска архитектура. Тук всеки елемент се стреми към симетрия и постигане на съвършения баланс, като всяко езерце, фонтан, каменна пътечка или мостче носи своята символика.
Градините са изградени на три нива, символизиращи съответно света на демоните (Bhur), света на хората (Bwah) и този на боговете (Swah).
Ден 10 и 11
Единият ден е предназначен за релакс и почивка около басейна или на плажа след натоварената програма през изминалите дни. Вече знам вкусни ресторантчета с жива музика, които да ви препоръчам. На другия ден може да са останали места, които да посетим, ако в някои от дните е валял дъжд, въпреки че предишния път това не ни спря. Хотелът ни изненадва всяка вечер с безплатна програма за всички гости – танци, караоке и различни изпълнители.
Ден 12
След закуска имаме време за последни масажи (миналия път всички си направихме на стъпалата преди пътуването), събираме багажа и правим трансфер до летището за полет до София.

*** Възможно е разместване на дните за посещение на различните предвидени места според желанието на групата или дъжд, затова не са описани точно по дни!

РАННО ЗАПИСВАНЕ – ДО 11.11.2022 г
ЦЕНА НА ЧОВЕК – 4190 лв

КЪСНО ЗАПИСВАНЕ – 4390 лв
ЕДИНИЧНО НАСТАНЯВАНЕ + 900 лв
При подписване на договор с агенцията се внася депозит в размер на 1600 лв.

Останалата сума се внася до края на месец Декември.

За допълнителна информация, тел.: 0888 99 99 15 – Светла Иванова

Агенция Travelagi си запазва правото да променя програмата и маршрута по време на пътуването, или да премества екскурзиите за друг ден, поради форсмажорни обстоятелства, или когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира Вашата безопасност и безпроблемно пътуване.
Препоръчваме да си носите: слънцезащитен крем 50-ти фактор, репелент, удобни обувки, джапанки, дъждобран и бански.

*Всеки, който пътува трябва да е ваксиниран и да притежава валиден сертификат за ваксинация.

В ЦЕНАТА Е ВКЛЮЧЕНО:
• Самолетен билет София – Бали – София с АК Turkish
• 5 нощувки със закуска в хотел с 5*
• 5 нощувки със закуска в луксозен хотел в джунглата
• Трансфери с автомобил
• Йога практики и медитации със Светла Иванова
• Застраховка помощ при пътуване с покритие 15 000 евро
• Водач на български език по време на екскурзиите

+ ВСИЧКИ ТУРОВЕ

Тур 1 Посещение на Sweet Orange Warung (ресторанта от филма „Яж Моли се и Обичай“) | Време за шопинг

Тур 2 Monkey Forest | Pura Tirta Empul | Kopi Luwak Farm

Тур 3 Uluwatu Temple | Посещение на плажа Melasti

Тур 4 Планински водач и тур в джунглата | Sekumpul Waterfall | Ulun Danu Beratan Temple

Тур 5 Besakih Mother Temple | Tirta Gangga Water Palace

В ЦЕНАТА НЕ Е ВКЛЮЧЕНО:
– Лични разходи
– Алкохол и храна извън включените закуски в пакета
– Услуги неупоменати в програмата
– Виза за Бали 500 000 IDR | 35 $
– PCR test ако се изисква
– Застраховка „Отмяна на пътуване“, сключва се до 5 дни след подписване на
договора и е около 200 лв

 

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ TURKISH AIRLINES

1 TK1030 L WE 15FEB  SOF – IST HK20X 2125 2350 Y M03.1E
2 TK  66 L  TH 16FEB  IST – DPS HK200145 1855 Y M03.2E
3 TK  67 L  SU 26FEB  DPS – ISTHK20X 2130 0545*Y M04.1E
4 TK1027 L  MO 27FEB  IST – SOFHK20  0845 0900 Y M04.2E

Имате коментар?

Your email address will not be published.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy