Как се създава релаксация

Днес ще ви разкажа как аз създавам релаксациите, които слушате.

Знаете колко е важно да редуваме дейност с почивка.

Умората ни може да е осъзната или не, но тя се натрупва в нас. Добре е да уловим момента преди тя да се превърне в стрес, раздразнение, агресия, избухливост, сънливост и неработоспособност.

Когато създавам поредната релаксация си мисля за това от което аз, или вие слушателите имате нужда. Познавайки добре различните техники на релаксация подбирам най-подходящата за определената тема към която искам да я насоча, така че да ви бъде полезна и я развивам.

Написвам я. Записвам я. Прослушвам я в точния момент, когато искам да постигна определен резултат. Проследявам въздействието й и наблюдавам резултата. Ако има нещо дразнещо в нея, например думички, които се повтарят по грешка, а не с цел я поправям и записвам наново. Отново я прослушвам.

Подбирам музиката към нея, която обикновено е авторска, написана специално за нея.

В повечето случаи обаче я записвам директно. Думите се изливат от мен като река, която потича, за да се влее в нещо по-голямо. Във вас хората, които ще я ползвате, за да се почувствате добре.

В такива моменти използвам някоя емоция, определено състояние като например раздразнение от нещо си мисля какво бих искала да чуя точно в този момент, което би ме успокоило и въздействало така, че да върна обичайното ми състояние на баланс и спокойствие. Обикновено тези релаксации стават неповторими и успешни от първия път.

Като певица, която знае как да работи с гласа си като инструмент и има опит с 6 студийни албума в началото бях толкова голям перфекционист, че не оставях нито едно дъхче, нито едно детайлче да ме подразни. С времето обаче се научих да не обръщам внимание на малките несъвършенства, защото не те са важното в един запис, което чуваме, а общото му въздействие.

Радвам се, че пречупих това мое професионално изкривяване. Осъзнах, че така се губи от естественото усещане „като на живо“. Все едно ви говоря в момента. И то, благодарение на вашите споделени мнения в групата ми, в която правим йога през зуум.

Напоследък работих много и имах нужда от своите десет минути за почивка. Затова създадох релаксацията „10 минутки по време на работа “ – за такива моменти, в които не можем да спрем своята дейност, но можем да се откъснем за малко от нея, колкото да презаредим, да рестартираме и да продължим с нови сили работния процес, или просто ежедневните си ангажименти и задачи. Написването й ми отне повече време, най-вече, за да намеря най-точните думи, с които да ви помогна да се възстановите. И разбира се, след като съм обявила 10-минутки да не ви подведа и да станат повече. След няколко опита да кажа всичко важно в тези рамки се получиха точно толкова, колкото е необходимо. А 10 минути осъзнато отпускане са равни на 2 часа неспокоен сън!

Подарете си своите минутки спокойствие, за да върнете хармонията в себе си!

Насладете се на тази релаксация! Тя е за вас!

Имате коментар?

Your email address will not be published.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy