Моите ритуали за успешен старт на деня и прекрасно настроение

Моите ритуали за успешен старт на деня и прекрасно настроение

Тук става дума за онези неща извън личната хигиена, тоалет, грим, семейни задължения и закуска за всички. Онези неща, които гарантират успешен старт на деня, с усмивка и прекрасно настроение. Ще ги споделя с вас.

Винаги избирам силно утро, пред силна вечер. Знаете, че няма как да се случат и двете.

Най-обичам да се събудя по навик преди децата ми. Това е първото време в деня ми само за мен. Когато мозъкът ми е свеж като след добра почивка идват най-хубавите ми и ползотворни идеи. Това е моментът да подредя всички задачи още веднъж, дори и да съм го направила вечерта. Част от тях още в леглото. Никога не ставам рязко, но не се и излежавам дълго и си давам буквално 2-3 минутки да изплуват приоритетните ми задачи и да си ги представя осъществени по най-добрия начин в това полусънно състояние.

Следват упражнения част от тях правя още в леглото, които ми отнемат не повече от 2-3 минутки и включват – протягане, извивки, разтръскаване на крайниците, насочени към тавана, търкаляне със свити колене наляво-надясно и напред-назад за масаж на гръбначния стълб и събуждане на прешлените, раздвижване на глезените и китките и след ставане издължаване на гръбначния стълб и упражнения за врата и очите. Ето част от тях:

Моите ритуали за успешен старт на деня и прекрасно настроение

Следва кратка медитация, която сутрин няма за цел да избистри и без това свежия ми сутрешен ум, а по-скоро да ми даде усещането за спокойствие, което ще ми трябва през целия ден.

Оправяне на леглото – тази рутина освен подреденост, веднага дава усещането за първата вече свършена работа за деня.

Чаша с гореща вода и малко изстискан лимон. По време на бременността ми за първи път започнах да имам проблеми с констипацията (запек) и моята учителка (Диди Димова) в училището за бременни ми напомни това простичко правило сутрин на гладно. Знам, че и вие го знаете. Но дали не го забравяте? Ако превърнете това в навик, освен всички други ползи, никога няма да имате такива проблеми.

Моите ритуали за успешен старт на деня и прекрасно настроение
© iStock

Закуска със съдържание на фибри (обикновено каша с овесени ядки), плод, смути, или яйца със зеленчуци.

Чак тогава кафе. Ако го обичате колкото мен, може би ще искате това да е първото нещо, на което отделяте време сутрин, но ако решите да пробвате всички тези неща, които ви изброих преди това, ще видите, че и без него вече сте се събудили добре и точно тук е моментът, в който вече пиете кафето за удоволствие и с наслада, а не за събуждане. Разбира се, винаги може да го замените с ароматен чай.

Моите ритуали за успешен старт на деня и прекрасно настроение
© iStock

Отново преглеждане на задачите за деня в писмен вид.

Витамин C, магнезий, цинк, спирулина, куркума, водорасли, коприва, подбрани витамини за коса и нокти, рибено масло, минерали или мултивитамини за енергия – аз винаги приемам някаква (една) хранителна добавка, която е моята застраховка срещу хранителните пропуски в продуктите или режима ми.

И денят започва! Прекрасен да е и за вас!

Очаквайте – моите ритуали за спокойна и релаксираща вечер.

Публикувано в Edna.bg

Имате коментар?

Your email address will not be published.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy