За какво помага йога

За какво помага йога

Преди да започнете да четете си обещайте, че ще стигнете до края! 😊Сигурно много пъти сте попадали на статии и материали със заглавие „За какво помага йога“. Мен лично през годините са ме питали стотици пъти в интервюта, но рядко някой ми е задавал въпроса – за какво лично на мен ми помогна.

Искам да ви предупредя, че не започнах да пиша този текст, за да стане маркетингов или с рекламна цел и накрая да ви продам нещо. Нито пък, за да ви кажа какви проблеми решава йога и вие да намерите вашия проблем тук, което е почти едно и също.

Вдъхнових се от един написан коментар в youtube канала ми под видеото „Упражнения за очите (без бръчки и очила)“. В коментара се казваше – цитирам „Кка един не е написал, че му е помогнало“ и накрая имаше хилещо се емоджи. Оставих коментара с грешката в него. „Как“ е написано точно така -„Кка“. Явно човекът е бързал да се посмее и да остави уж язвителното си мнение. За мен обаче то не е такова.

Обърнах внимание на този коментар, защото той дава отговор на това защо нещо, в слуая това видео не помага. Отговарям ви директно – защото нямаме време да го правим достатъчно дълго и често.

А защо нямаме време да правим нещо достатъчно дълго като това мое 20- минутно клипче в случая?

Защото искаме всичко сега!

Ако сравним въпросното ми видео със заглавие „Упражнения за очите (без бръчки и очила)“ с друго мое с продължителност 3-минути „Упражнения за синуси, запушен нос, алергии и подмладяване“ ще видите, че хората са споделили под късото видео моменталния ефект, че „носът им веднага се е отпушил“, че „дишат по-лесно“ и т.н.

Изводът – нямаме време да се отдадем на нещо и да изчакаме ефекта му.

Дори и децата вече знаят, че хората рядко имат време да гледат 20-минутни клипчета в youtube, та камо ли да си ги пускат всеки ден, докато видят ефект. Факт е, че видеото в което показвам масаж на носа 3-минутно и вероятността да си го пускаш и правиш е по-голяма.

Всеки ще намери 3 минути сутрин, нали? Но 20?!?

Връщам се на заглавието и темата за какво йога ми помогна лично на мен, за да не кажете, че съм ви подвела с това заглавие.

Основното на което ме научи и което искам да предам на хората е търпение, упоритост и постоянство.

Търпението да дадеш достатъчно време на нещо да се случи.

Упоритостта да работиш върху него всеки ден и да не се отказваш лесно.

И постоянството, за да стигнеш до момента, в който виждаш видими резултати.

А резултата от дългогодишните ми занимания и практики е спокойствие, много висока енергичност, жизненост, мотивация, непоколебимост в преследването на целите ми и желание за живот.

Не е малко нали? 😊

 

 

Имате коментар?

Your email address will not be published.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy