Йога ритрийт на о.Бали – 28.09.2022г

Йога ритрийт на о.Бали - 28.09.2022г
28.09 – 09.10.2022г.
ВДЪХНОВЯВАЩА ЙОГА ВАКАНЦИЯ
с НОЩУВКИ В 5* ХОТЕЛ и ЛУКСОЗЕН ХОТЕЛ В ДЖУНГЛАТА
12 дни, 10 нощи.
Каня ви да направим заедно едно мечтано пътешествие до място, което всеки занимаващ се с духовни практики човек трябва да посети поне веднъж в живота си!
Да се представя накратко. Животът ми е цветна колаборация от музика, йога и книги. Майка съм на 3 деца. Йога присъства в живота ми от 30 години. Завърших редица курсове и не спирам да уча. Преподавам от 10-на години. Обучавам учители. Създател съм на Salt&Art – йога студио и солни стаи. Автор на различни програми, медитации и рубрики за йога, лице на Wness TV. Преподавател по йога на студентите в НМА от 5 години. Някои от обученията, които съм завършила са по йога за лице, виняса флоу и ащанга, въздушна йога, йога за бременни, йога за деца и медитация, но като творец предпочитам авторските ми практики, за да съчетавам знанията ми от всички стилове.
Вярвам, че всичко, което правя свързано с йога, музика и писане е да карам хората да се чувстват и живеят по-добре. Това е и моето желание – да правя всички около мен щастливи!
Поредното ми предложение в тази насока е това вълшебно пътешествие, за което съм ви подготвила специална програма. Тези от вас, които ме познават знаят, че всяка моя практика или събитие са различни и влагам сърцето си в тях.
Другите, които ще ми се доверят могат да разгледат личния ми сайт:
www.svetlaivanova.com
или йога студиото ми:
www.saltart.bg
Преди да заминем ще направим среща през зуум (предвид това, че ще има хора извън София), за да се запознаем всички, и да имате възможност да зададете вашите въпроси на мен или на тур агенцията – организатор.
Отсега водим комуникация в създадена от мен вайбър група.
Виж какво ни очаква!
Нашата ваканция в Бали ще е като приказка, която ще искате да разказвате на всички!
Ще бъдем като Джулия Робъртс в “Яж, моли се и обичай” като аз лично ще се погрижа да получите и едноименната книга като подарък още на летището за настройка по време на пътуването. А то ще е само 1 ден – около 16 часа с много удобно прикачване само с 3-часов престой в Истанбул. Летим вечерта, четем си книгата и мечтаем, а знаете, че мечтите се сбъдват… По време на втория полет поспиваме, за да се заредим за нашето приключение…
Представете си най-вълнуващите гледки, пазарите, храмовете, танците, джунглата, вулканите, оризовите полета, залезите… В Бали пейзажите нямат край!
Престоят ни ще бъде 10 нощувки и още 2 дни пътуване. Половината от нощувките ще са в 5 звезден хотел, а другата половина в луксозен хотел в джунгата в просторни стаи и басейн.
Освен моите йога практики ще се срещнете и с автентичен йога учител на местна почва. По желание може да направите и лична консултация и предсказания с гурото.
Подготвили сме програма с различни турове, включени в цената с посещения на всичко, което трябва да се види и преживее на острова – редица древни храмове, джунгла с маймуни, величествени оризища, водопади и красиви плажове.
Ето ги накратко, а в текста може да добиете представа и с някои снимки направени лично от нашата агенция Travelagi – организатор в пътуването, осъществила най-много ритрийти на острова с български гид там.
НАШАТА ПРИМЕРНА ПРОГРАМА
Ден 1
Среща на летище София за полет до о. Бали. Кацаме в Бали на следващия ден. Препоръчвам да си носите летни дрехи в ръчния багаж за преобличане още в самолета.
Ден 2
В Бали. Температурата е около 38 градуса, а влажността около 80%. Вечер е. На летището ни посрещат и откарват до хотела.
Ще разполагаме със свободно време, за да се климатизираме и отпочинем.
Ще вечеряме вкусна балийска храна в хотела на специалната ни първа вечеря. Ще пием вино под звездите. Ще правим планове. Може да си направим и нощно къпане. Нощувка.
*Както ще прочетете по-долу обядите и вечерите не са включени в цената по няколко причини. Не искаме да оскъпяваме допълнително пътуването ни. Не искаме да се ограничаваме с връщане до хотела по време на туровете ни. Искаме да оставим избор на хората, които ще решат поради топлия климат, или друга причина да консумират предимно плодове за пречистване. Храната в Бали е достъпна като цена, ще обикаляме доста места, и ще имаме възможност в рамките на 10-на евро на хранене да опитаме вкусна месна храна на различни места.
Ще ви разкажа накратко за ЙОГА ПРОГРАМАТА МИ, която подготвям и нарекох “Емоционален детокс и Техники за медитация”.
Практиките ни ще бъдат по-леки, но достатъчно тонизиращи, и ще подготвят тялото ни за медитациите, които ще правим. А те ще са въз основа на новата ми книга „Наръчник за медитация“ – ръководство, което обещавам, че ще ви помогне да се научите да медитирате, да изберете вашата медитация, или да задълбочите и разнообразите практиката ви. Ще бъда на ваше разположение, за да отговорям на всичките ви въпроси. Следвайки съдържанието на книгата, която ще получите като подарък ще си отговорите на много въпроси , които сте си задавали, за да вървите стъпка по стъпка към вашето 10 дневно емоционално разтоварване и презареждане.
В тази връзка по-надолу ще назовавам практиките ни само като йога и медитация.
Ден 3
Йога практика за тонус на тялото и възстановяване на лицето ни с йога за лице и лимфодренажен масаж. Релакс около басейна. Медитация за свързване с мястото.
Закуска и свободно време, за да се насладим на тропическия рай около нас.
Този ден ще го оставим за възстановяване след полета и часовата разлика и хващане на тен. Носете си 50-ти фактор слънцезащита!
Разходка и вечеря със споделяне на първите ни впечатления! Нощувка.
Ден 4, 5 и Ден 6
Йога и Медитация! Следвана от балийска закуска + разнообразни плодове и подготовка за целодневните турове*.
*Туровете можем да разместваме спрямо желанието на групата. Могат да се редуват с 1 ден релакс и почивка около басейна или плажа след като се преместим в другия хотел, затова само ще ги изброя като локации.
Традиционните балийски танци и театър Barong-dance с много впечатляваща игра. Следваща спирка – водопада Tegenung Waterfall, където ще си направим страхотни снимки.
Monkey Forest (Гората на маймуните). На входа ще си купим малки банани за да можем да ги храним и да си направим снимки с тях. В гората на маймуните ще видим и дървото вдъхновило създателя на филма Аватар, както и други видове животни.
Продължаваме към Тирта Емпул. Името означава Храмът на свещената вода. Изграден е край минерален извор, за който се смята, че е сътворен от самия бог Индра и има магическа сила. От 926 г. – или близо 11 века – балийците отиват на това място за ритуално къпане. Вярват, че то ще им донесе духовно пречистване и изцеление.
Нашата разходка ще ни отведе и към Bali Swing или люлка над оризовите тераси и ферма за най-скъпото кафе в света Копи Лувак. По желание всеки може да се качи на люлката срещу заплащане. Ще пием кафе приготвено в 14 различни вкуса (включено в цената)… просто уникално!!!
Посещение на храма Улувату преди залез. Разположен на над 80 метрова скала от храмът се разкрива най-величествената гледка към Индийския океан. В превод името Улувату означава храм на края на скалата. Построен е през 11 век в чест на богинята на морето Деви Лаут (Dewi Laut) и е един от шестте най-важни храма в Бали.
Ще станем свидетели на танци „кечак“. Kecak Dance е традиционно балийско изкуство. Изпълняват се без музикален акомпанимент. Ще видите и най- невероятния Балийски залез!
Ще се разхождаме дълбоко в джунглата, където ще имаме възможност да се къпем под мистични водопади с височина над 30м. След този дълъг и емоционален преход може да посетим най-шеметния ресторант извисяващ се над оризовите тераси с невероятна гледка към тях, в който ще имаме удоволствието да хапнем на обяд. Храната се приготвя на момента пред нас!
Друго, което ще видим е езерото Бедугул и храмът Улун Дану (Ulun Danu Beratan Temple Bali). (Това е онзи храм, който се появява в Google, след като просто изпишете „Бали“, или с други думи емблемата на Бали. Използвала съм го за снимката с краткото описание.) Разположен е на брега на езерото Бедугул, на около 1000 м. надморска височина. Храмът е построен в средата на миналото хилядолетие в чест на богинята Деви Дану. Освен, че е нейна обител езерото се смята за свещено, защото местността наоколо е много плодородна.
Още едно емблематично място, където се наблюдават едни от най красивите залези. Там се намира и известният fish market с десетки ресторанти разположени на плажа, където се приготвя адски вкусна току що уловена морска храна.
Вечеря по залез! Всяка вечер се изнася програма с типични за Бали танци и музика.
Ден 7
След сутрешната ни йога и медитация ще отпътуваме за новия ни 5* хотел, но преди да стигнем ще спрем до някой от многото пазари за шопинг. Пазаренето за цената с местните е нещо нормално и почти задължително. Настаняване и опознаване на новото място.
Ден 9
Йога практика. След ранна закуска по желание можем да отидем до храмът майка. Besakih Temple Това е най-големият, най-важният и най-свят храмов комплекс в Бали. Разположен е на шест нива по планинските склонове и се състои от 23 отделни храма. Намира се в подножието на вулкана Агунг – най-високият вулкан в Бали (3031 м).
В този ден можем да посетим и Водния дворец Таман Тирта Ганга /Taman Tirta Gangga/. Този зелен тропически рай е построен през 1948г. по поръчка на Анак Агунг Англура Кетут Карангасем, последният балийски раджа от династията Карангасем. Самият той е учил архитектура в Холандия и не само е участвал лично в проектирането на обекта, а и наравно с работниците в процеса по неговото изграждане.
Градините Тирта Ганга представляват интересно съчетание на индонезийска с китайска архитектура. Тук всеки елемент се стреми към симетрия и постигане на съвършения баланс, като всяко езерце, фонтан, каменна пътечка или мостче носи своята символика.
Градините са изградени на три нива, символизиращи съответно света на демоните (Bhur), света на хората (Bwah) и този на боговете (Swah).
Ден 10
Денят е предназначен за релакс и почивка около басейна след натоварената програма през изминалите дни.
Вечеря и нощувка.
Ден 11
Среща с гуру. Отново почивка и свободна програма за разходка плаж или шопинг.
Подготовка за прибиране в Бг. Вечеря и нощувка.
Ден 12
След закуска събираме багажа и правим трансфер до летището за полет до София.
*** Възможно е разместване на дните за посещение на различните предвидени места според желанието на групата, затова не са описани точно по дни!
ЗАПИСВАНЕ ДО 30 юни
ЦЕНА НА ЧОВЕК 3990 лв
ЕДИНИЧНО НАСТАНЯВАНЕ + 900 лв
При записване и подписане на договор с агенцията се внася депозит в размер на 1600 лв. Останалата част се заплаща до 30 август.
За допълнителна информация, тел.: 0888 99 99 15 – Светла Иванова
Агенция Travelagi си запазва правото да променя програмата и маршрута по време на пътуването или да премества екскурзиите за друг ден, поради форсмажорни обстоятелства, или когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира Вашата безопасност и безпроблемно пътуване.
Препоръчваме да си носите: слънцезащитен крем 50-ти фактор, репеленти, удобни обувки, джапанки и бански.
*Всеки, който пътува трябва да е ваксиниран и да притежава валиден сертификат за ваксинация.
В ЦЕНАТА Е ВКЛЮЧЕНО:
• Самолетен билет София – Бали – София с АК Turkish
• 5 нощувки със закуска в хотел с 5*
• 5 нощувки със закуска в луксозен хотел в джунглата
• Трансфери с автомобил
• Йога практики, медитации и консултации през цялото време със Светла Иванова
• Осигурена среща с балийски йога гуру
• Застраховка помощ при пътуване с покритие 15 000 евро
• Водач на български език по време на екскурзиите
• Тур 1 Barong Dance | Tegenung Waterfall | Monkey Forest | Pura Tirta Empul | Kopi Luwak Farm
• Тур 2 Beach Day | Uluwatu Temple
• Тур 3 Планински водач и тур в джунглата | Sekumpul Waterfall | Ulun Danu Beratan Temple
• Тур 4 Jimbaran Fishmarket Complimentary dinner по залез
• Тур 5 Besakih Mother Temple | Tirta Gangga Water Palace
В ЦЕНАТА НЕ Е ВКЛЮЧЕНО:
– Лични Разходи
– Алкохол и храна извън тези упоменати в програмата
– Услуги неупоменати в програмата
– Виза за Бали 500 000 IDR | 35 $
– PCR test ако се изисква
– Застраховка Отмяна на пътуване, сключва се до 5 дни след подписване на договора
РАЗПИСАНИЕ TURKISH AIRLINES:
1 TK1030 T WE 28SEP SOF-IST HK20 21:15 – 22:45 Y M01.1E
2 TK 66 T TH 29SEP IST-DPS HK20 02:10 – 19:30 Y M01.2E
3 TK 67 T SU 09OCT DPS-IST HK20 21:00 – 04:45*Y M02.1E
4 TK1027 T MO 10OCT IST-SOF HK20 07:30 – 08:40 Y M02.2

Имате коментар?

Your email address will not be published.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy