Жените на града през март: Светла Иванова

Жените на града през март: Светла Иванова

Тя е една от най-интересните и магнетични жени, които сме срещали. Писател, йога инструктор, певица и майка, а днес е част от наша любима рубрика през месец март, в която ще те срещаме с прекрасни и изявени жени – онези, които винаги носят огъня на вдъхновението и  любовта в сърцето си.

Тя е Светла Иванова и днес ще ни посвети в своите предизвикателства, суперсили, страхове и всичко, което е присъщо и от което има нужда една истинска жена.

Здравей, Светла, коя е твоята суперсила?

Многоликостта и разнообразието. Всяка жена крие в себе си много супер сили в различните ѝ роли – творец, вдъхновителка, муза, домакиня, дъщеря, майка, баба, тийнейджърка, страстна любовница и съпруга, бизнес дама, и всичко, което пожелае! Тези суперсили се разкриват обаче само при най-близките ѝ и любими хора. Така че никога не подценявайте една жена, ако не живеете с нея – не знаете какви суперсили крие в себе си.

Най-голямото ти предизвикателство е…?

Дълги години беше да преборя закостенелите правила на поведение, възпитание и дълбоко остарелите представи за живота и света, който ни заобикаля, създадени у мен от средата, в която съм израсла.

А на този етап предизвикателствата ми са как да върна част от тези правила, отхвърлени безкритично от мен във времето, за да постигна повече доброта и простота в това, което правя, и с хората, с които общувам.

От какво се страхуваш?

Освен от високо ли? Страхувам се от това, че няма да ми стигне времето за всичките неща, които мога да направя, да науча, да разбера, да изговоря, да видя, да почувствам, да реализирам, да открия, да изям, да изпия, да преживея и да сбъдна.

Най-лошият ти навик е…?

Човек трудно вижда лошите навици у себе си. Така е живял и е еволюирал, че да се превърне в най-егоистичното живо същество на планетата. В рефлексите ни е вкоренено правилото да забелязваме и хиперболизираме повече лошите навици у другите, отколкото у себе си.

И понеже ние сме това, което превръщаме в навик, преобладаването на лоши навици ни превръща в лоши хора. А аз не съм такъв човек.

Твоята рецепта за щастие е…?

Да имам кого да обичам и да обичам това, което правя.

Твоят ритуал за здраве и красота е…?

Многокомплексен. Спокоен ум. Много йога. Здравословно хранене, здравословна среда, обкръжение и мислене. Общо взето, труд като всеки, понякога доста къртовски.

От кои добродетели жените и момичетата в днешно време не бива да се отказват?

От тези 18, които съм описала в новата ми „Вълшебна книга“ с медитации – спокойствие, редовност, липса на суета, искреност, простота, правдивост, уравновесеност, устойчивост, нераздразнителност, приспособимост, смирение, упоритост, почтеност, благородство, великодушие, милосърдие, щедрост и чистота.

Девизът на всяка силна жена е…? 

Какво е девизът? Нещо чуто, прочетено и наизустено, защото по някое време от твоя живот е било свързано преди всичко с обстоятелствата, в които си се намирала и ти е направило толкова силно впечатление, че си го възприела като написано лично за теб. Забравяйки, че девизите обикновено са клишета. Една жена не трябва да има един девиз или дори много, ако не иска като хамстер да се върти на едно и също място в колелото, което самата тя си е изградила от тези клишета. Животът не се подчинява на девизи. Човек трябва да търси във всеки един етап от съществуването си самоусъвършенстването, образованието, напредъка и според мен най-ценното качество – любопитството, защото то е това, което ни кара да бъдем живи, да се развиваме и да научаваме онова, което не знаем.

Колкото по-малко не знаеш, толкова по-малко имаш нужда от девизи.

Интервю за „Лицата на града“

Имате коментар?

Your email address will not be published.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy