Страх ли ви е?

Страх ли ви е?

Някои хора се дразнят, че всички говорят за пандемията в социалните мрежи и изказват мнения, сякаш са специалисти по всичко. Но да игнорираш проблем е като да си слагаш главата в пясъка.

Страх ли ни е?

Мен лично – да. Но знам също, че страхът ме пази.

Той е част и от твоя инстинкт за самосъхранение. Страхът не ти е враг. Той винаги иска да те пази. Това е неговата роля.

Затова си струва да му обърнеш внимание и да поговориш с него. Какво иска да ти каже?

Ти си този, който може да го изслуша.

По-добре поговори с него, отколкото да го оставяш да расте. Защото когато го пренебрегваш, той ще продължава да расте, за да го забележиш… Така може да се превърне в паника, което със сигурност искаш да избегнеш.

Погледни твоя страх в очите. Разбери го. Изтанцувай го. Изговори го. Изпей го. Нарисувай го. После го превърни в нещо полезно.

Кажи му: „Ето, аз те чух. Вече държа нещата в свои ръце и мога да взема решение какво да правя.“

Благодари му.

Издишай го и му позволи да излезе от теб. Ти вече нямаш нужда от него.

Обещай си, че следващия път, когато изпиташ страх, няма да бягаш от него. Няма да се депресираш, парализираш и сковаваш, защото това ще те направи слаб, знаеш. А него по-силен.

Обещай си да останеш спокоен. Колкото по-спокоен си, толкова по-малко уязвим, по-осъзнат, за да знаеш как най-правилно да постъпваш и с по-силна имунна система, за да разпознаваш опасностите и да ги обезвредиш.

Приеми го като твоя път към онова, за което винаги си мечтал. С всичките рискове от промяната и неочакваното, за да отвориш нова страница. Чиста и бяла като първата, която си започнал да пишеш, когато си се родил.

Или казано с една дума: рестартирай!

(Очаквайте анти-стрес медитация)

Материалът е писан за Edna.bg

Имате коментар?

Your email address will not be published.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy